Motorolie toevoegen: Een uitgebreide handleiding

18 September 2023

Als een voertuig is onderhouden met een ander merk smeermiddel, kun je je afvragen of het acceptabel is om motorolie van een ander merk toe te voegen. Moet je bij hetzelfde merk blijven of mag je een equivalent van een andere fabrikant gebruiken? Het antwoord ligt in het begrijpen van de specificaties.

De sleutel zit in de specificaties

Bij het toevoegen van motorolie is het merk niet het belangrijkste. Wat echt belangrijk is, zijn de specificaties. Je kunt elke motorolie gebruiken zolang deze aan de juiste specificaties voldoet, bij voorkeur met de officiële goedkeuring van de OEM (Original Equipment Manufacturer). De specificaties en viscositeit die in de handleiding van je auto worden vermeld, dienen als referentie voor het selecteren van de juiste olie.

Overschakelen op Wolf-motorolie

Kun je nu Wolf-motorolie toevoegen, zelfs als je de laatste keer olie hebt ververst van een ander merk? Absoluut. Alle Wolf-smeermiddelen voldoen aan de juiste formule, inclusief basisoliën en additieven die door de leverancier van de additieven zijn voorgeschreven om aan de vereiste specificaties te voldoen. Of het nu gaat om een oliebijvulling of een volledige olieverversing, Wolf-producten kunnen andere merken naadloos vervangen. In sommige gevallen bieden onze producten zelfs een superieure kwaliteit dankzij het gebruik van basisoliën van topkwaliteit.

Hoe motorolie bijvullen

Voordat je je motorolie bijvult, is het essentieel om het oliepeil van je auto te controleren. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding:

Schakel de motor uit
Zoek en reinig de peilstok
Controleer het oliepeil
De juiste olie bijvullen

Waarom regelmatig motorolie bijvullen belangrijk is

Motorolie is voor een motor wat bloed is voor het menselijk lichaam: absoluut onmisbaar. Het fungeert als een kussen tussen bewegende delen en voorkomt dat motoronderdelen slijten als gevolg van wrijving. Moderne motoren verbruiken ongeveer 1 liter olie per 5.000 kilometer. Daarom is het cruciaal om het oliepeil te controleren en bij te vullen tussen onderhoudsbeurten, die tegenwoordig kunnen oplopen tot 30.000 kilometer.

Maak er een gewoonte van om het oliepeil elke maand te controleren, vooral voordat je aan lange reizen begint. Het is ook verstandig om altijd een reserveliter van de juiste olie in je auto te bewaren. Als het waarschuwingslampje op het dashboard aangeeft dat het oliepeil laag is, is bijvullen van het grootste belang om kostbare motorschade te voorkomen.

Andere vloeistoffen die moeten worden bijgevuld

Motorolie is niet de enige vloeistof die moet worden bijgevuld. Remvloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof, koelvloeistof van de radiator, Adblue en ruitensproeiervloeistof moeten ook regelmatig worden bijgevuld. De meeste moderne auto's hebben indicatorlampjes op het dashboard die aangeven wanneer het tijd is om deze vloeistoffen bij te vullen of te vervangen. Hoewel je garage de meeste van deze vloeistoffen kan bijvullen of vervangen, is het een goede gewoonte om op de hoogte te blijven van hun toestand.

Samengevat:

  1. Richt je bij het kiezen van motorolie op specificaties en goedkeuringen, niet op het merk.
  2. Wolf-motorolie kan andere merken vervangen, op voorwaarde dat het voldoet aan de specificaties en goedkeuringen.
  3. Volg de stappen om motorolie op de juiste manier toe te voegen.
  4. Regelmatig motorolie bijvullen is cruciaal voor de gezondheid van de motor.
  5. Bewaar een reserveliter bijvulolie in je auto.
  6. Andere vloeistoffen zoals remvloeistof en koelvloeistof moeten ook worden bijgevuld.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×